Skip to Main Content

UC SYD Biblioteket

Log ind
Din uddannelse Online A-Z Referencer Book1Bibliotekar Studenterprojekter For ansatte Om biblioteket Hjælp

Gode links

lex.dks logo

Lex.dk

Fri adgang

Dansk leksikon, hvor du hurtigt kan finde fakta og viden om stort set alle emner. Indholdet på sitet opdateres løbende af førende danske forskere og fagfolk.

Lex.dk er udgivet af Foreningen Lex.dk.

 

Bibliotek.dks logo

Bibliotek.dk

Fri adgang

Bibliotek.dk er en database, hvor du kan se de materialer, der er tilgængelige på alle offentlige biblioteker i Danmark, både folkebiblioteker og uddannelsesbiblioteker som UC SYD.

 

Legathåndbogens logo

Legathåndbogen

Fri adgang

Legathåndbogen er en gratis søgemaskine, som er oplagt at bruge hvis du skal søge efter midler fra legater og fonde.

Søgemaskinen er udgivet af Grant Compass A/S.

 

EBSCO ebooks logo

eBook Academic Collection

Adgang med WAYF

Basen giver adgang til over 200.000 e-bøger indenfor bl.a. kunst, litteratur, medicin, politik, samfundsfundsvidenskab og uddannelse. Bøgerne er hovedsageligt på engelsk, men der findes også bøger på dansk i databasen.

 

Google scholars logo

Google Scholar

Fri adgang

Google Scholar er Googles indgang til at søge videnskabelige artikler, afhandlinger, specialer og bøger. Google Scholar er særligt god til at finde bestemte artikler, hvor man kender titel og forfatter, fra f.eks. litteraturlister.

 

WHOs logo

ICD-11

Fri adgang

Engelsksproget database med beskrivelser af hver enkelt sygdom og diagnose i WHOs Internation Classification of Diseases.

ICD-11 laves og udgives af World Health Organisation (WHO).

 

Ordbogen.com

Ordbogen.com

Adgang med WAYF

Ordbogen.com giver adgang til et udvalg af Gyldendals Røde Ordbøger.

 

Billede af Psykinfos logo

Psykinfo

Fri adgang

PsykInfo er et psykiatrisk informationscenter under Region Syddanmark. På deres hjemmeside kan du finde viden om psykisk sygdom og mental trivsel, specielt har de nogle interessante podcasts og film.

Psykinfo er en del af Psykiatrien i Region Syddanmark.

 

Sundhedsstyrelsens logo

Sundhedsstyrelsen

Fri adgang

Sundhedsstyrelsen er den øverste sundhedsfaglige myndighed i Danmark. Styrelsens hovedopgaver er sundhedsfremme, forebyggelse og sygdomsbehandling. På hjemmesiden kan der findes rapporter, statistikker og pjecer inden for alle sundhedsfaglige områder.

Hjemmesiden er udgivet af sundhedsstyrelsen.

 

Sygeolgejevidenskab.dks logo

Sygeplejevidenskab.dk

Fri adgang

Vidensportal der har til formål at samle sygeplejefaglig viden, der kan tilgås af alle. Her kan du blandt andet holde dig opdateret inden for den seneste forskning, få anbefalinger til Apps og Podcasts og finde indhold målrettet studerende.

Hjemmesiden er udgivet af SPL Publishing.

 

VIA university colleges logo

Sygeplejefaglige emneord på dansk/engelsk

Fri adgang

Ordliste med almindelige sygeplejefaglige begreber oversat til Engelsk. Oversættelser der er markeret med (C) angiver en Cinahl Heading, hvorimod markeringer med (fri) angiver at ordet ikke kan slås op i Cinahl Headings.

Listen er udarbejdet og vedligeholdes af VIA University College.

 

UC Videns logo

UC Viden - Studenterprojekter

Adgang med WAYF

UC Viden Studenterportal indeholder de beståede bachelor- og afgangsprojekter fra de sidste 5 år, som studerende på professionshøjskolerne i Danmark har valgt at uploade. De kan bruges som inspiration, når du skal i gang med at skrive opgave. Du kan få gode ideer til emner, problemstillinger, undersøgelsesmetoder, litteratur og meget andet.