Forskningsservice

Subscribe to Publicering

Publicering

Den bibliometrisk forskningsindikator afvikles
FilFil BFI listerne afvikles. Ind til videre linker vi til dem, da de stadig er gode at hente inspiration i når man skal publicere.

Hjælp til BFI-listerne
Biblioteket har udarbejdet et hjælpeark, du kan bruge som indgang til BFI-listen.
 

Elsevier aftale 2021-2024
Aftalen sikrer fuld læseadgang til Elseviers tidsskrifter og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen. Forskere under aftaleparterne, kan publicere gratis med OA. UC SYD er en del af aftalen og du kan læse meget mere om den og alt det praktiske her. 

Her kan du se hvilke tidsskrifter der er med i aftalen. Du kan søge på titler eller efter emne.

 

Wiley aftale 2022-2025
Aftalen sikrer fuld læseadgang til Wileys tidsskrifter og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen. Forskere under aftaleparterne, kan publicere gratis med OA. UC SYD er en del af aftalen og du kan læse meget mere om den og alt det praktiske her. 

Her kan du se hvilke tidsskrifter der er med i aftalen, samt få gode råd om publicering.

 

Elsevier aftale 2021-2024
Aftalen sikrer fuld læseadgang til Elseviers tidsskrifter og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen. Forskere under aftaleparterne, kan publicere gratis med OA. UC SYD er en del af aftalen og du kan læse meget mere om den og alt det praktiske her. 

Her kan du se hvilke tidsskrifter der er med i aftalen. Du kan søge på titler eller efter emne.

 

Springer Compact aftale 2023-2026
Aftalen giver læseadgang til Springer Compact tidsskrifter for institutioner på aftalen og gratis og umiddelbar adgang (Open Access) for hele verdenen til de artikler, der bliver udgivet af forskere på de institutioner, der er omfattet af aftalen. Aftalen sikrer, at publiceringer fra forskere ansat på institutionerne, kan udgives i hybride Springer Compact tidsskrifter med umiddelbar Open Access (OA) til forlagsversionen med en Creative Commons-licens. UC SYD er en del af aftalen og du kan læse meget mere om den og alt det praktiske her.

 

Journalfinder
Er en platform, der kan levere informationer om Open Access publiceringsmuligheder forud for submission til forlag. Bag platformen står b.la. Københavns Universitetsbibliotek. Kom til Jounalfinder her.

 

Creative Commons
Creative Commons ophavsrettighedslicenser er en simpel, standardiseret måde at give ophavsretslige tilladelser til kreative værker. Læs mere om de forskellige licenser her.

 

Hvad er Open access?
Open access (OA) er fri og gratis online adgang til videnskabelig litteratur.
Professionshøjskolerne har sammen udformet en hensigsterklæring om open access politik. Den kan du se via dette link Pofessionshjskolernes hensigtserklæring om open acces.pdf.

Modsat traditionel publicering betaler læseren af et OA intet for at læse artiklerne.
Forlagets omkostninger bliver betalt på andre måder. For eksempel gennem medlemskaber, donationer, reklamer eller publiceringsgebyrer.

Der kan være tale om flere former for open access:

  • Grøn Open Access - forfatteren publicerer sit værk i en traditionel udgivelse, for eksempel i et tidsskrift. Samtidig bliver værket parallelpubliceret i et åbent arkiv eller i et repositorium. Det kan for eksempel være UC Viden. Parallelpubliceringen kan enten være i form af et pre-print, et peer-reviewed postprint eller udgiverens version.
  • Gylden Open Access  - betyder at udgiveren skal have en publiceringsafgift, for at artiklen kan ligge frit tilgængelig.
  • Hybrid Open Access - betyder at tidsskriftet udgiver nogle af artiklerne Open Access.

 

Du kan få flere oplysninger på startpublicering.nu
På sitet www.startpublicering.nu kan du få inspiration og ideer til, hvordan du kan gribe publicering an.

 

Ønsker du flere oplysninger eller hjælp?
Biblioteket har to personer med særlig viden i forhold til publicering, som du er velkommen til at kontakte:

Bibliotekar Anne-Dorte Tækker
T: 7266 3221
E: adta@ucsyd.dk

Bibliotekar Rikke Holm Rasmussen
T: 7266 3209
E: rhra@ucsyd.dk

 

 

Link til Open Access ressourcer

Open Science Directory

Open Science Directory

Platorm for videnskabelige open access tidsskrifter
DOAJ Open Access

DOAJ

DOAJ er en platform for videnskabelige tidsskrifter inden for alle fagområder

Subscribe to Publicering