Ophavsret i UC Syd

Abonnér på Skanningsdepot

Skanningsdepot

Kort fortalt:

Der må deles højest 20% max 30 sider af et materiale med et hold per semester. Det er dit ansvar, at der ikke bliver delt mere. Se længere nede, hvordan det kan undgås.

Samme tekst må gerne deles på flere hold. Tjek derfor altid, før du laver en ny skanning, om teksten allerede er i skanningsdepotet. Det kan være at én af dine kolleger allerede har lagt den ind.

Alle undervisere kan kopiere tekster fra skanningsdepotet til Rum. Tjek derfor altid om tekster fra samme materiale, allerede er tilgængelige for holdet.

Når en tekst er delt med et hold, må den ikke slettes med det formål at gøre nye sider fra samme materiale tilgængelig for holdet.

Materialer, der ikke ligger frit tilgængeligt online eller ikke tilgås gennem en licens kan lægges i skanningsdepotet.

Avisartikler må ikke komme i skanningsdepotet.

 

Skanning af et fysisk materiale:

Følg skanningsvejledningen, som du finder her: Indskanning af tekster til itslearning

Tekster, der har mange noter eller overstregninger, afvises. Har man ikke et materiale, der er uden noter og overstregninger, så kontakt biblioteket. Vi hjælper gerne med at fremskaffe det.

Tekster, der er dårligt skannet og f.eks. mangler tekstdele, bliver afvist.

 

Online materialer

Materialer, der ligger frit tilgængeligt i en lovlig online version eller som du har adgang til gennem en licens, må ikke lægges i skanningsdepotet.

Du må til gengæld dele et link til et online materiale. Du må dog ikke dele en downloadet PDF af samme materiale.

Er det et licensbelagt materiale, kræver det adgang via biblioteket. Linket du deler, skal derfor være fra bibliotekets hjemmeside eller en anden UC SYD side.

 

Få teksten i skanningsdepotet

Teksten sendes som PDF til skanningsdepot@ucsyd.dk. Hvilke oplysninger der skal med i mailen, kan du se her: Indskanning af tekster til itslearning. Alternativt kan du indskanne kolofonen og supplere med de manglende oplysninger.

Biblioteket bruger de medsendte oplysninger til at lave en forside med de bibliografiske oplysninger. At disse oplysninger, skal vedhæftes teksten, er en del af Copydan aftalen og en service til læseren.

Det er kun biblioteket, der må lægge tekster i skanningsdepotet.

 

Kopiering fra skanningsdepot til Rum

Du kan se, hvordan du kopierer fra skanningsdepotet til et rum her: Hente litteratur fra skanningsdepotet

Når du kopierer en tekst fra skanningsdepotet over i et Rum, skal den lægges i mappen ”Indskannede tekster (UC SYD Bib)”.

I mappen ”Indskannede tekster (UC SYD Bib)” har du dermed også det samlede overblik over, hvilke tekster, der er delt med holdet. Tjek derfor mappen inden du deler din tekst, så de 20% max. 30 sider af et materiale ikke overskrides.

Hvis du ikke bruger mappen ”Indskannede tekster (UC SYD Bib)”, bryder du Copydan aftalen.

Abonnér på Skanningsdepot