Film & TV

Kort fortalt:

  • Du må bruge film, fra Filmcentralen, CFU eller UC SYD Bibliotekets samling til undervisningsbrug.
  • Du må kun bruge, dvs. afspille, andre videoer eller film i offentlige sammenhænge, hvis du har ophavsmandens tilladelse; hvis du ikke har det må du kun bruge små, korte sekvenser.
  • Du må gerne linke til en video der ligger lovligt på f.eks. Youtube.


Film, inklusive YouTube-videoer, er beskyttet af Ophavsretsloven. Du må derfor kun bruge film som e-læring og i undervisningen, hvis ophavsmanden har givet tilladelse, eller hvis der er tale om ganske korte stumper af en film. Det gælder både for undervisere og studerende. Film og tv-udsendelser leveret af Center for Undervisningsmidler (CFU) er tilladt til undervisningsbrug efter aftale med Copydan AVU-medier. Alle film og dvd'er på biblioteket er indkøbt gennem CFU, og kan derfor bruges i undervisningen, uden at du skal have en særskilt tilladelse. Du finder dem ved først at søge på dit emne, og derefter afgrænse på DVD eller video i menuen til venstre.

Filmcentralen stiller kort- og dokumentarfilm til rådighed for abonnenter. Du kan som studerende eller ansat på UC SYD få adgang med dit unilogin. Se mere på den linkede side. 
 

Digital kopiering
Du må kun kopiere lovlige værker.

Digital kopiering er kopiering ved hjælp af en cd- eller dvd-brænder - eller når du downloader fra nettet.

Du må lave digitale kopier af dvd-film til personlig brug for din egen husstand. Det er dog ikke tilladt at kopiere lånte og lejede eksemplarer og at omgå kopispærringer. Og du må heller ikke fremstille en kopi af en ulovlig kopi af en dvd.

Læs mere på Kulturministeriets hjemmeside.